U bent hier: Home > Het koor > Geschiedenis

Geschiedenis

Gospelkoor Simi Jadech (Hebreeuws voor Geef mij je hand) is opgericht in september 1993 en is ontstaan uit een tijdelijk gelegenheidskoortje voor een startdienst van de Protestantse kerk in Appingedam. Joke Flobbe was onze eerste dirigent. Onder haar leiding is het koor enorm gegroeid (zowel qua aantal als qua niveau).  De eerste jaren zijn we begonnen met eenvoudige nummers en moesten we onze weg nog wat zoeken. Al snel werd duidelijk dat we richting het repertoire vergelijkbaar met het Oslo Gospel Choir wilden;  lekker swingende nummers, maar af en toe ook hele mooie rustige ballads.

Het koor groeide gestaag en in 2001 hebben onze eerste CD opgenomen in de studio van Remco Hakkert en André Pouwer; een enorme belevenis!  Niet alleen traden we veelvuldig op in kerkdiensten binnen de provincie, maar af en toe ook buiten de provincie, zoals een optreden op Texel. Niet alleen werd het koor steeds maar groter, ook ons niveau werd steeds hoger en het werd tijd voor het grote werk. In 2008, bij ons 15 jarig jubileum, hebben we een 2e CD opgenomen met de titel ‘Look at Him’ en dit gevierd met een groot(s) concert in theater ‘‘de Molenberg” in Delfzijl. Een vrijwel uitverkochte zaal zorgde voor een fantastische sfeer. Koor en publiek waren razend enthousiast !

Helaas gebruikte Joke (onze dirigent) dit hoogtepunt om afscheid van ons te nemen, maar gelukkig vonden we al snel in Martin Oldenhuis een zeer gepassioneerde en ervaren gospel-dirigent. Echter na een jaar moest hij ons alweer verlaten vanwege zijn werk en konden we weer op zoek. Gelukkig hebben we in John Schreurs een zeer professionele en gedreven dirigent gevonden die ons wel wilde helpen in onze ambitie om nog beter te worden. Met hem hebben we in 2012 wederom een groot concert in theater de Molenberg gehad en dit was helemaal uitverkocht !

Het koor groeide uit tot ruim 50 leden afkomstig uit alle hoeken van de provincie. Na bijna 10 jaar onze dirigent te zijn geweest stopte John Schreurs ermee en moesten we op zoek naar een nieuwe dirigent. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Gelukkig hielp Joke Dorgelo-Flobbe ons zolang om deze periode te overbruggen..Maar het is gelukt! Sinds september 2019 is Joke Scholten- Koopmans onze zéér enthousiaste nieuwe dirigente. Met haar gaan we in de toekomst mooie projecten tegemoet! (wordt vervolgt)

 De 2-jaarljikse kampweekenden zijn inmiddels een leuke traditie geworden en samen met de diverse etentjes, Nieuwjaars borrels, onze gezamenlijke passie voor zingen en het uitdragen van ons geloof zorgen ze voor een fijne en hechte band tussen onze leden.  We willen dan ook nog jaren doorgaan en hopen nog veel optredens en andere hoogtepunten te mogen beleven met dit koor.

Nieuws :

Ons eerstvolgend optreden is op zondag 31 maart in de Zionskerk te Uithuizen. Wij verlenen onze medewerking aan de Paasdienst.

Aanvang 09.30 uur

 

 

 

Nieuws :

Ons eerstvolgend optreden is op zondag 31 maart in de Zionskerk te Uithuizen. Wij verlenen onze medewerking aan de Paasdienst.

Aanvang 09.30 uur